Метеори

ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА

 

Состанок на групата во 04:40 часот пред спортската сала “Младост”. Поаѓање во 05:00 часот за Метеори. Патувањето води преку г.п. Меџитлија, Птолемаида, Гревена, … пристигнување во Каламбака во прeтпладневните часови. Заминување за Метеорите, каде имаме посета на еден или два од неколкуте Византиски манастири (манастирот Свето Преображение и  манастирот Варлаам). По разгледот – посета на работилница за изработка на црковни предмети и икони, кои се изработуваат според древната црковна традиција. Можност за факултативен ручек во некоја од многуте таверни во Каламбака и слободно време за прошетка низ улиците на малото гратче… Состанок на групата и поаѓање за Битола во попладневните часови.

 

 

 

НАПОМЕНА!

 

  • За реализација на аранжманот се потребни минимум 45 патници.
  • За овој аранжман важат општите услови за реализација на патување на Т.А. Бела Роза.
  • Крајниот рок за извествање на евентуален отказ е пет дена пред датумот на поаѓање. Организаторот на патувањето го задржува правото за измена на редоследот на поедини содржини во програмата.
  • Патната исправа е лична обврска, при што важноста на пасошот треба да биде три месеци пред истекување.

 

Т.А Бела Роза

  •   Булевар 1-ви Mај 185 Битола

  •    +389 47 22 52 54

  •    belaroza@t.mk

Галерија

Контакт

© Т.А Бела Роза 1993-2018 Изработено од Elite Web